Following a competitive tender exercise Firmingers were awarded the role of quantity surveyors on this prestigious project.

The £27.5m project involved the construction of a new visitor centre and ancillary building at Airman’s Corner, the closure of the A344 and the removal of the existing car parking and visitor facilities adjacent to the stones.

We were appointed  as Quantity Surveyors for the project in December 2008.

Prior to the submission of the planning application extensive surveys and reports were commissioned to inform the design process and ensure that the building would not compromise underlying archaeology.

The scheme included a borehole heat recovery system, rainwater harvesting, low impact drainage and a packaged sewage treatment plant.

The Visitor Centre opened in December 2013

The sensitive nature of the site and the high profile of the project have brought interesting challenges.